Mam taki problem;
Od miesiąca po przekroczeniu prędkości 80km\h - 120km/h słychać szelest powietrza przy słupku A od strony kierowcy. Odgłos przypomina jak by worek na wietrze się szepotał.
Zaczęło się to od razu od wizyty na myjni. Sprawdzałem już wszytko co mi do głowy przyszło i nie znalazłem luźnych elementów, nic nie odstaje itd.
Czy ktoś się spotkał z takim zjawiskiem?
Skoda Octavia III RS
chyba mam. Pod maską po bokach są takie piankowe uszczelki. Przylegają one do tej długiej od podszybia. Jedna jakby lekko nie przylegała. Dokleiłem taką taśmę piankową (link niżej) i jest puki co cisza. Wydaje mi się że opór powietrza przeciskał się przez szczelinę i tak dziwnie gwizdało.
rolek1984, nie wiem o co chodzi, ale właśnie wróciłem z wakacji w Cro. na autostradzie w Cro zatrzymałem się na parkingu. Ruszyłem dalej i po przekroczeniu 120 - zaczęło mi tak świstać z okolicy słupka B - tak jak by własnie torebka foliowa furkotała. Zbaraniałem szyba w dół i w górę i dalej śwista. Zjechałem na nastepny parking, otworzyłem drzwi wszystkie popatrzyłem na szyby i nic. Ruszyłem dalej i ...... cisza :shock:
Komentarz