Świst w okolicy słupka A

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rolek1984
    Classic
    • 2018
    • 0

Świst w okolicy słupka A

ZIBI12, no to ja druga Witam i znikam
    Miłej soboty wszystkim.
  • rolek1984
    Ambiente
    • 2014
    • 154

Świst w okolicy słupka A

Mam taki problem;
    Od miesiąca po przekroczeniu prędkości 80km\h - 120km/h słychać szelest powietrza przy słupku A od strony kierowcy. Odgłos przypomina jak by worek na wietrze się szepotał.
    Zaczęło się to od razu od wizyty na myjni. Sprawdzałem już wszytko co mi do głowy przyszło i nie znalazłem luźnych elementów, nic nie odstaje itd.
    Czy ktoś się spotkał z takim zjawiskiem?
    Skoda Octavia III RS
    Octavia RS 2.0 TSI DSG White Moon..

Komentarz

• greg505
      L&K
      • 2013
      • 1239

Swist moglby byc od uszczelek, ale jak nie widzisz zadnych dziwnie odstajacych, to moze poszukaj pod maska czy cos sie nie poluzowalo
      Black magic

Komentarz

• rolek1984
        Ambiente
        • 2014
        • 154

chyba mam. Pod maską po bokach są takie piankowe uszczelki. Przylegają one do tej długiej od podszybia. Jedna jakby lekko nie przylegała. Dokleiłem taką taśmę piankową (link niżej) i jest puki co cisza. Wydaje mi się że opór powietrza przeciskał się przez szczelinę i tak dziwnie gwizdało.

Octavia RS 2.0 TSI DSG White Moon..

Komentarz

• ruwado
          RS
          • 2009
          • 14885
          • Octavia IV (NX3)

rolek1984, nie wiem o co chodzi, ale właśnie wróciłem z wakacji w Cro. na autostradzie w Cro zatrzymałem się na parkingu. Ruszyłem dalej i po przekroczeniu 120 - zaczęło mi tak świstać z okolicy słupka B - tak jak by własnie torebka foliowa furkotała. Zbaraniałem szyba w dół i w górę i dalej śwista. Zjechałem na nastepny parking, otworzyłem drzwi wszystkie popatrzyłem na szyby i nic. Ruszyłem dalej i ...... cisza :shock:

Do dzisiaj nie wiem co było.
          pozdrawiam - Darek

Komentarz

Pracuję...